Percheziții. Luau mărfuri ieftine din străinătate și le vindeau scump pe internet

0
1426

Polițiștii gorjeni au descins, azi, la mai mulți agenți economici, care luau marfă de pe site-uri străine și o vindeau mai scump, în țară. Oamenii legii au efectuat 16 percheziții.
Descinderile au avut loc la adrese de pe raza judeţului Gorj, Ilfov şi a municipiului Bucureşti. Anchetatorii au percheziționat sediile a cinci firme și domiciliile administratorilor, într-un dosar penal având ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
“În fapt, s-a reţinut că în perioada 2015-2020, prin intermediul societăţilor comerciale s-ar fi eludat bugetul de stat prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de mărfuri în mediul on-line, utilizând mai multe site-uri de prezentare. Bunurile erau achiziţionate din străinătate şi se livrau către clienţi prin firme de curierat rapid în sistem ramburs”, arată IPJ Gorj, într-un comunicat de presă.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai documente referitoare la activitatea comercială a celor 5 firme, echipamente IT, precum și 475.000 de lei rezultați din operaţiuni de ramburs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here