Oficial: USR a retras spijinul politic premierului Cîțu

0
292

Alianța USR PLUS a anunțat că a decis retragerea susținerii politice, pentru premierul Florin Cîțu. „Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, este anunțul făcut de useriști, printr-un comunicat de presă, prin care îl acuză pe Cîțu că face jocuri ce au blocat reformele asumate în programul de guvernare.

Decizia retragerii susținerii pentru șeful Guvernului a fost luată într-o ședință de urgență a birourilor reunite, ale celor două partide din alianță. Liderii USR PLUS au reacționat, astfel, în urma schimbării ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, făcută de prim ministrul Florin Cîțu și de care liderii alianței au aflat din presă.

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, se arată în comunicatul transmis de alianța USR PLUS.

Liderii celor două partide susțin că nu au fost consultați nici în privința numirii unui interimar, la conducerea Ministerului Sănătății. „În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară. Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună. Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face. Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, se mai arată în comunicatul USR PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here