Pacienții transferați din spitalul rămas fără oxigen sunt duși înapoi

0
212

Pacienții transferați din Spitalul Covid Târgu Cărbunești, la alte unități din Gorj, după ce instalația a rămas fără oxigen, sunt duși înapoi. 21 de persoane au fost mutate la spitalele din Târgu Jiu, Novaci și Rovinari. 15 dintre acestea erau în ATI, în momentul în care instalația de oxigen a spitalului Cărbunești s-a oprit. Alte 80 de persoane aveau nevoie de suport de oxigen. Doi pacienți au decedat. Opt persoane transportate la Rovinari au fost puse din nou în salvări și duse înapoi, la Târgu Cărbunești, la fel și unul din cei doi pacienți care fuseseră duși la Novaci. Pentru bolnavii transferați la Spitalul Județean din Târgu Jiu încă nu s-a luat decizia de a fi transportați înapoi. Pentru cei 13 pacienți, conducerea spitalului a suplimentat numărul de paturi

Angajații unității medicale au anunțat echipa Direcției de Sănătate Publică, ce venise în control, în această dimineață, spunând că a apărut o defecțiune. Au fost alertate autoritățile, iau Inspectoratul pentru Situații de Urgență a început mutarea bolnavilor, în ambulanțe, pentru a-i conecta la oxigen. Autoritățile au activat planul roșu și au cerut ajutor județelor vecine, care au trimis ambulanțe și butelii cu oxigen.

Verificările ulterioare ale stației de oxigen au relevat că nu era vorba de o defecțiuni, ci că nu mai exista oxigen în rezervor. Reprezentanții firmei care asigură alimentarea și mentenanța instalației de oxigen a Spitalului suport Covid Târgu Cărbunești au ajuns, câteva ore mai târziu și au alimentat stația cu oxigen, instalația fiind repornită.

Poliția a anunțat că a fost deschis un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here