Parcul de 12 hectare din Târgu Jiu, dat în folosință. Cât a costat

0
459

Parcul de 12 hectare, din zona Narcise a municipiului Târgu Jiu, a fost dat în folosință. Investiția, realizată din fonduri europene, s-a ridicat la 14 milioane de lei, din care 2 milioane de lei, cofinanțare de la bugetul local. Noua zonă de agrement are un loc de joacă pentru copii, amfiteatru, punct de informare și un spațiu de închiriat biciclete. ”Acesta este un proiect foarte important, pentru că acea zonă se va dezvolta în continuare, prin PNRR, în această zonă se vor construi 600 de apartamente, care vor fi locuite de familii de tineri. Tot în dezvoltare, în această zonă mai este deja finanțată o creșă de 11 grupe. Este un proiect integrat, care privește viitorul familiilor care vor veni în această zonă”, a declarat primarul Marcel Romanescu.
Inaugurarea parcului dat în folosință la intrarea în Târgu Jiu va fi făcută în primăvară. Până atunci, spațiul poate fi folosit de târgujieni și de el se vor bucura, mai ales cei care locuiesc în cartierul Narciselor. ”Aleile pietonale ocupă 9.518 mp, din aceste 12.000 de mp. Arborii folosiți sunt aproape 2.000”, a mai spus Romanescu.
Municipalitatea anunță construirea unui drum pe patru benzi, pe lângă noul parc, ce va lega cartierul de locuințe, de Calea București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here