Pericol. Reactivi găsiți în magazia spitalului, închisă oficial. A fost sesizată procuratura

0
878

Reactivi și dezinfectanți au fost găsiți în magazia Spitalului Județean din Târgu Jiu, care trebuia închisă de aproape două săptămâni. Surse din cadul unității medicale au confirmat pentru Presa fără Stăpâni, că inspectorii de muncă au verificat din nou spațiul impropriu de depozitare și au dat peste substanțele pentru care se impunea ventilație puternică. 

Șefii Spitalului Județean din Târgu Jiu încalcă legea și după ce instituțiile statului iau măsuri. Magazia cu condiții improprii, în care au fost ținuți reactivi, dezinfectanți și teste, pe care inspectorii de muncă au dat dispoziție ca șefii unității să o închidă, funcționează încă. Surse din cadrul spitalului au confirmat, pentru Presa fără stăpâni, că echipele ITM au refăcut controlul, la depozitul ilegal. În urmă cu câteva zile, atât prefectul Cristinel Rujan, cât și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, declarau public faptul că în spațiul respectiv nu au fost depozitați reactivi, deși jurnaliștii au publicat dovezi că aceștia există, încă, în magazia ilegală. Inspectorii ITM au descoperit, la 10 zile de la controlul în urma căruia au amendat spitalul, tocmai pentru încălcarea normelor de securitate, că în magazia ce trebuia închisă sunt depozitate, încă, trei tipuri de dezinfectanți și unul de reactivi. Pentru toate aceste substențe, se impuneau condiții de depozitare, cu ventilație puternică, ceea ce nu există în spațiul impropriu. „Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, deficienţele constatate privind defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici”, se arăta într-un comunicat de presă, emis de ITM Gorj, în data de 21 octombrie.

Aceleași surse au confirmat faptul că, în urma ultimului control, care a descoperit că șefii spitalului nu au mutat reactivii și dezinfectanții, ci i-au ținut, în continuare, în aceleași condiții improprii, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Jiu, faptele incriminate constituind infracțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here