Peste 50 de școli și grădinițe din Gorj, fără autorizații

0
174

45 de școli și grădinițe din Gorj nu au autorizații de securitate la incendii, iar alte 10 unități nu dețin autorizații sanitare.

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, zeci de unități de învățământ din județul Gorj nu au autorizațiile necesare, pentru a funcționa fără riscuri din punct de vedere al siguranței la incendii și din punct de vedere sanitar. Din cele 438 de unități de pe raza județului nostru, zece nu au primit autorizații sanitare. ”Din cele 438 de unități, funcționează 196 de grădinițe cu program normal, din care 5 sunt fără autorizație sanitară de funcționare. Din școlile gimnaziale și primare, sunt 4 primare și una gimnazială, fără autorizație sanitară de funcționare”, a declarat subprefectul Mihai Istrate.

Mult mai multe unități din județ nu dețin autorizații de funcționare din partea ISU, ceea ce înseamnă că nu îndeplinesc condițiile de siguranță, în caz de incendiu. În această situație sunt 45 de școli și o grădiniță.

”279 de clădiri nu au autorizație, că nu necesită, nu se încadrează pe acțiunea vizată, iar 45 de clădiri nu sunt autorizate. Din acestea, 44 dețin aviz de securitate, ceea ce înseamnă că urmează să obțină autorizația, iar o grădiniță nu are avizul de securitate la incendiu”, a mai spus Istrate.

Explicația autorităților județene este că majoritatea acestor unități au avize, care le permit să funcționeze, până la intrarea în legalitate, un artificiu pe care îl folosesc reprezentanții școlilor care nu îndeplinesc condițiile impuse de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here