Plouă cu funcţii la CEO! Boza şi-a mai „tras” un consilier şi încă un referent

0
4042

Deşi Complexul Energetic Oltenia se află într-o situaţie financiară extrem de dificilă, cu un management care şi-a dovedit incompetenţa şi în analizele ministeriale, dacă e să notăm raportul corpului de control al Ministerului Energiei, dar şi în realitatea de zi cu zi, directoratul a dat drumul unor zeci de promovări în funcţii şi a unor angajări pe bani grei extrem de discutabile.

CEO pare să fie stat în stat, conul abundenţei, într-o perioadă de mare restrişte în sectorul de cărbune, fiind larg deschis. Aici plouă cu funcţii, deşi muncitorul de rând vine cu piuliţa de acasă, benzile de transport sunt peticite cu scoabe şi muncitorii din cariere mor, la propriu, de inimă rea (să nu uităm cele trei cazuri de infarct, notate ca atare în cercetările ITM şi nu numai).

Un consilier al managerului CEO, Sorinel Boza, câştigă în jur de 9.000 de lei. În total, şeful companiei are şapte consilieri. Ultimul a fost adus recent  în aceasstă poziţie, de la Minprest. Este vorba despre Leşu Daviţoiu, fratele lui Nicolae Daviţoiu, preşedinte PMP Gorj. Leşu Daviţoiu a lucrat în SNLO, pe o funcţie de director. Acum e pensionar cu o indemnizaţie care poate ajunge la cel puţin 4.000 – 5.000 de lei.

No problem! la veniturile sale „modeste” i se adaugă şi salariul de consilier al managerului CEO.

Pe de altă parte, Boza a simţit nevoia să se baricadeze în interiorul companiei, acolo unde nu ar mai trebui să ajungă niciun protest care să-i clatine scaunul, indiferent dacă mişcarea în cauză este cât se poate de îndreptăţită. El s-a „tapetat” cu o gardă de inspectori sociali, formată din liderii celor mai importante organizaţii sindicale. Deşi erau 11 reprezentanţi ai muncitorilor pe aceste funcţii, Boza a simţit nevoia să mai promoveze unul: Bobi Munteanu, vajnic apărător al actualului management, ajuns referent sau, după nişte oameni din companie, inspector social.

Iată lista celor care au”depus armele”, care „şi-au vândut sufletul”, aşa cum spun oamenii din cariere: Inspectori sociali: Adrian Marciuc, Petre Mămăligă, Eugen Iovan,  Mitrescu Constantin, Pirvulescu Dumitru, Nelu Roșca, Bădița Nicolae.

Referent: Constantin Crețan, Pavel Nicolae, Munteanu Ion, Doru Crăete .

Ia să vedem consilierii lui Boza, listă: Leşu Daviţoiu, Daniel Antonie,Ion Vulpe, Daniel Pităroiu, Ion Ruşeţ, Dorina Jianu şi unul care îl consiliază de la reprezentanţa din Bucureşti a CEO.

Plus, alte 27 de promovări, printre care şi soţia celui care a câştigat la Loto….

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here