Prefect: „Ar trebui închisă groapa de gunoi și făcută alta, pentru că nu s-au respectat tehnologiile”

0
354

Problema depozitului de gunoi de la Târgu Jiu pare să fi intrat într-un cerc vicios. Reprezentanții firmei privare care o deține nu au remediat deficiențele care transformă viața localnicilor din zonă, într-un calvar, din cauza mirosurilor. Autoritățile județene, reprezentanții factorilor de mediu și ai Polaris s-au întâlnit și au stabilit un nou calendar de rezolvare. De această dată, reprezentanții societății spun că în 11 săptămâni vor remedia problemele. „Există o componentă tehnică, ce vizează îndepărtarea mirosurilor. Pentru asta este stabilit un calendar de lucrări, este nevoie de o autorizație de construire, pentru că vor fi țevi și un arzător, cu o cameră de ardere. Rugămintea mea către cei de la Polaris a fost să ne pună la dispoziție un grafic de lucrări, ce poate fi verificat. Calendarul este pe 11 săptămâni, sper să nu ne mintă, să nu încerce să ne ducă cu zăhărelul”, a declarat prefectul Corneliu Răducan Morega.

Graficul lucrărilor va fi verificat săptămânal, pentru ca autoritățile să poată urmări dacă, de data aceasta, firma va duce la îndeplinire planul. Pferectul de Gorj susține, însă, că depozitul de gunoi ar trebui reconstruit, la o distanță mai mare de locuințe. „Punctul meu de vedere este că ar trebui închisă groapa de gunoi și făcută o altă groapă, care să respecte distanțele de siguranță și tehnologia necesară funcționării unei gropi de gunoi în bune condiții, pentru că eu cred că aici nu s-a respectat această tehnologie”, a mai afirmat Răducan Morega.

Localnicii din zona Slobozia au protestat, aproape un an, din cauza mirosurilor, problemă pe care firma Polaris, ce deține depozitul, a promis că o va rezolva, însă nu s-a ținut de promisiuni, până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here