Prefectul, despre angajații ELCFU: ”CEO va furniza documente că au desfășurat activități prevăzute de Legea 263”

0
506

Angajații ELCFU, ale căror dosare de pensionare au fost respinse de Casa de Pensii, nefiind recunoscuți ca făcând parte din categoriile prevăzute de Legea 197, vor primi noi documente, din partea Complexului Energetic Oltenia. La o întâlnire ce a avut loc ieri, la Prefectura Gorj, cu reprezentanții Casei Județene de Pensii și ai CEO, s-a convenit ca angajații de la aceste subunități să primească adeverințe, din care să rezulte că se încadrează în prevederile legale. ”Situația salariaților de la Exploatarea Livrări CFU (ELCFU), societate a CEO care are ca obiect de activitate transportul feroviar uzinal și transportul cărbunelui pe calea ferată. Pentru această categorie, CEO va furniza CJP Gorj documente verificabile (fișe post, CIM, pontaje sau orice alte documente interne) din care să rezulte că acești salariați au desfășurat direct și nemijlocit activități din cele prevăzute la art. 30, alin. (1), lit. i, din Legea 263/2010, cu modificările și completările ulterioare”, arată un comunicat emis de Prefectura Gorj, azi, după ce minerii și energeticienii, care au protestat în fața sediului PSD Gorj, au mers la prefectul județului, cu scrisoarea deschisă adresată Guvernului.

Legea 263 a fost modificată prin Legea 197, astfel că, art 30 prevede la lit i) că activitățile de producție, mentenanță și asimilate condițiilor speciale.

”(1) În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiţii speciale sunt cele din: (…) i) activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here