Primar prins cu transport ilegal de lemne. 50 milioane lei amendă

0
1775

Primarul comunei Bumbești Pițic și șoferul de pe microbuzul școlar au fost prinși de polițiști, în timp ce transportau ilegal lemne. Cei doi, care sunt și veri, au fost opriți pentru control, de oamenii legii din Novaci. Edilul Michy Nioață și subalternul văr, Ion Nioață, cărau lemnele cu un tractor. Polițiștii le-au cerut actele pentru încărcătură, însă aceștia nu au putut face dovada că marfa are avizul reprezentanților ocolului silvic. Pentru că nu aveau aviz de însoțire, cei doi au fost acuzați de transport ilegal de lemne. Amenda a fost usturătoare: 50 milioane de lei vechi, pe numele lui Ion Nioață. Primarul Michy Nioață recunoaște că împreună cu vărul, angajat șofer la primărie, a mers după lemne. Încercând să se apere, gospodarul șef se autodenunță, că voia să folosească un aviz de însoțire a mărfii, pe care îl avea gata pregătit, acasă. Avizele se eliberează de un reprezentant al ocolului silvic, doar în momentul în care marfa este gata încărcată și abia după ce este verificată.

Amenda de 50 de milioane de lei vechi, aplicată pe numele vărului edilului, a fost achitată a doua zi, la primăria la care lucrează amândoi. Pentru că s-a plătit în 24 de ore, s-a redus la jumătate. Sancțiunea nu a fost o problemă pentru cei doi, care au salarii nesințite, pentru o primărie de comună. Primarul și-a stabilit o leafă de 8.000 de lei, iar vărului i-a aprobat un venit lunar de 4.000 de lei.

Primarul Nioață a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului trecut, acuzat de fraude cu fonduri europene. Edilul este judecat pentru complicitate la folosirea de declarații sau documente false. În același dosar, procurorii anticorupție au trimis-o în judecată și pe fiica primarului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here