Procurorii cer 10 ani închisoare pentru fostul secretar de stat gorjean, Mihnea Costoiu

0
321

Fostul secretar de stat gorjean, Mihnea Costoiu, audiat în procesul legat de modul de folosire a Bazei sportive Cutezătorii, în care este acuzat de procurorii DNA de producerea unui prejudiciu de peste 10 milioane de euro statului, printr-un act încheiat cu Fundația “Dinu Pescariu”, a declarat că totul a fost făcut cu știința Ecaterinei Andronescu, ministru la acea vreme, în 2009.

Procurorul DNA a solicitat condamnarea cu executare, la zece ani, a lui Costoiu.

În apărare, Mihnea Costoiu a declarat că a semnat actul, la cererea Ecaterinei Andronescu. „Contractul iniţial nu are semnătura mea. La momentul semnării acestui act adiţional mi-a fost prezentat actul cu eroarea materială ce trebuia rectificat. Spun foarte categoric: nu am încheiat eu actul. Eu am semnat o îndreptare de eroare materială la cererea doamnei. Am semnat practic un act adiţional rectificării. Aveam în faţă actul adiţional cu eroarea materială”, a susținut Costoiu.

Ecaterina Andronescu a susținut, în declarația de martor, că a fost abordată de Dinu Pescariu, dar a refuzat încheierea actului, pe care l-a semnat Mihnea Costoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here