Proiectul de reducere a vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni se votează miercuri, în plen. Ce prevede textul de lege

0
883

Proiectul de lege, care reduce vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor, a fost introdus pe ordinea de zi de miercuri, a ședinței de plen a Camerei Deputaților. Conform textului supus aprobării parlamentarilor, angajații din cariere și termocentrale, care au o vechime de minimum 25 de ani în domeniu, ar putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme. “PLX 75/2021 a fost inclus in Ordinea de Zi a saptamanii viitoare si miercuri va fi supus la vot in Plenul Camerei Deputatilor. Acestui proiect nu i-a dat nimeni nicio sansa si i s-au inventat doar piedici. Rand pe rand, toti s-au debarasat de el si au stat deoparte cand trebuia facut ceva pentru acesti oameni din minerit si energie […] Miercuri, Cenusareasa, supusa mult timp opresiunii nedrepte are sansa sa triumfe”, este mesajul prin care deputatul USR, Radu Miruță, a anunțat că proiectul va fi supus la vot. Temerea angajaților din Complexul Energetic Oltenia, care protestează de 18 săptămâni, la Târgu Jiu și Motru, era că cei care contestă modificările legii ar putea împiedica supunerea la vot a proiectului, până la intrarea în vacanță parlamentară.

Inițiativa a fost blocată, de anul trecut, în Camera Deputaților, iar lucrurile s-au mișcat din loc, abia în urma presiunilor. În urmă cu trei zile, proiectul a fost aprobat de Comisia de Muncă, după trei amânări și fără susținerea PNL, care s-a abținut de la vot. Mai jos, vedeți textul de modificare a legii, ce va fi votat miercuri, de plenul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here