Protestatar: „UE a semnat certificatul de deces al energiei pe cărbune”

0
318
„UE a semnat certificatul de deces al energiei pe bază de cărbune”, spune unul dintre liderii protestatarilor din Complexul Energetic Oltenia, despre planul de restructurare, aprobat miercuri de Comisia Europeană. Vasile Tivig critică atitudinea politicienilor care au postat mesaje apreciative, despre meritele anumitor instituții și persoane, în elaborarea proiectului ce va duce la închiderea capacităților pe bază de cărbune, de la CEO. „Din păcate, am văzut că, pentru anumiți lideri politici, sau sindicali, a reprezentat un motiv de laudă, o reușită!
Aș dori totuși să-i întreb pe acești indivizi, pentru care dintre următoarele prevederi ale acestui „plan” se bucură? Iată o parte din asumările statului român, cuprinse în acest mult lăudat „plan”:
Închideri Cariere:
– 2022: Lupoaia
Husnicioara
– 2023: Jilț Sud (sau Nord?)
– 2024: Tismana
„În perioada 2026÷2030 Carierele Roșia, Pinoasa, Jilț Nord (sau Sud?) și Roșiuța își vor adapta producția în funcție de producția de energie electrică a blocurilor aflate în rezerv[ de capacitate (minim 3TWh/an)”
Închideri Blocuri Energetice:
– 2022: 3 Rovinari
6 Turceni
Ișalnița
Craiova ll
4 Turceni – în rezervă
– 2023: 7 Turceni – în rezervă
– 2024: 4 Rovinari – în rezervă
– 2025: 4 Turceni
7 Turceni
4 Rovinari
„Începând cu 01.01.2026 RĂMÂN 3 Grupuri ÎN REZERVĂ DE CAPACITATE: 5 Rovinari
6 Rovinari
5 Turceni
cu o producție de minim 3TWh/an”, adică o medie de aproximativ 350 MWh”, a fost mesajul transmis de Vasile Tivig, protestatarul pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor.
Sindicalistul amintește și de cele peste 6000 de locuri de muncă, ce vor dispărea prin disponibilizări masive, în următorii ani și întreabă ce va fi pus în loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here