PROTESTE, azi! Ciobanii şi pensionarii, în stradă!

0
513

Echipaţi cu cojoace şi cu berbecii după ei, ciobanii au venit să protesteze la Ministerul Agriculturii. Crescătorii de oi acuză faptul că nu sunt sprijiniţi de minister, deşi Petre Daea se laudă cu celebra campanie Alege oaia.

Subvenţiile sunt mici, spun ei, iar la sumele mai mari nu au accesO altă problemă cu care se confruntă este cea a preţului extrem de mic cu care au ajuns să vândă carnea, adica în jur de 70 de lei pentru o oaie. „Îi respectăm pe toți, dar nu putem să îi mulțumim pe toți, dar avem un scop comun aceea de crește performanța pentru animale. Sunt de acord și cu unele observații pe care le fac ei și trebuie să fim atenți și la unele chestiuni tehnice. Sunt de acord cu crescătoria de ovine, dar trebuie să urmarim performanța. Pe data de 16 vom începe să dăm subvențiile în Agricultură”, a spus Petre Daea.

==

Guvernul se confruntă cu noi proteste. Pensionarii ies în stradă să îşi strige nemulţumirile faţă de prevederile noii legi a pensiilor.Pensionarii spun că Executivul ar fi amanat cresterea punctului de pensie în ciuda promisiunilor din programul de guvernare.Teoretic, acesta trebuia să ajungă la 45% din salariul mediu brut pe economie.

Guvernul se întruneste în sedinţă, miercuri, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi va figura si proiectul legii pensiilor, potrivit ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici.

==

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here