CEO a plătit cauțiune, să scape de executare

0
1525

CEO a achitat 20.000 de lei, ca să ceară suspendarea executării, pentru plata datoriei stabilite de instanță, către Clubul Pandurii.

Complexul Energetic Oltenia a plătit cauțiune, să scape de plata contribuțiilor către Clubul Pandurii, la care a fost obligat de instanță. Magistrații au stabilit, în primă instanță, ca asociații CS Pandurii Lignitul să achite cotizațiile de membru, la care s-au obligat în acte. Creditorii clubului s-au folosit în instanță de actele asumate de cei patru acționari, respectiv CEO, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj și Artego, în AGA și Consiliul de Supraveghere. În urmă cu trei luni, Tribunalul Gorj a obligat asociații să vireze în conturile Pandurilor, 2 milioane de euro, cotizații calculate pentru ultimii doi ani. Ca să evite o executare silită, conducerea CEO a achitat o cauțiune de 20.000 de lei și a solicitat în instanță suspendarea acțiunii, admisă marți de Judecătoria Târgu Jiu.

Falimentul, amânat

Azi, Pandurii au avut un nou termen, în dosarul în care administratorului judiciar, firma Consulting Company, a cerut falimentul clubului. Lichidatorul, care s-a ocupat de planul de redresare a clubului, a scos la vânzare mașinile din parcul auto al echipei, terenuri și o parte din hotelul aflat în stațiunea Rânca. Creditorii clubului au motivat în instanță că cele 2 milioane de euro, creanțe de la asociați, acoperă datoriile entității. Cererea administratorului judiciar, de intrare în faliment a clubului, pe care trebuia să-l reorganizeze, pentru a-l aduce pe linia de plutire, este o dilemă. S-a ridicat întrebarea dacă administratorul judiciar nu face jocurile unor persoane, interesate de ștergerea urmelor unor afaceri cu clubul, ajuns pe margine prăpastiei. Magistrații au stabilit un nou termen, pentru luna ianuarie a anului viitor, în dosarul în care se judecă cererea de intrare în faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here