Recenzare de 100%, în 30 de localități din Gorj

0
691

30 de localități din județul Gorj au atins gradul de recenzare de 100%, raportat la populația estimată la finalul anului 2021. La polul opus, 17 localități sunt sub media pe județ, unele dintre ele riscând să nu finalizeze recenzarea întregii populații, deși termenul a fost prelungit cu o săptămână.

În județul Gorj, procesul de recensământ al populației și locuințelor s-a finalizat în 30, din cele 70 de localități. „Practic, sunt luate în calcul atât prima perioadă, de autorecenzare, cât și cea de a doua, cu recenzori. 30 de UAT-uri au atins și chiar au depășit populația țintă rezidentă, estimată la 1 decembrie 2021. 23 de UAT-uri au procente destul de mari și sunt convins că vor încheia la timp ceea ce mai au de recenzat, în schimb, mai avem 17 UAT-uri care sunt sub media pe județ, între 75% și 90%”, a spus directorul Direcției Județene de Statistică Gorj, Vasile Păunescu.

Există, însă, și localități în care procesul de recenzare riscă să nu de finalizeze în termenul stabilit. 17 comune și orașe, printre care și municipiul Târgu Jiu, au procente sub media județului. „Încă mai avem probleme la nivelul municipiului Târgu Jiu. Deși au fost deschide două centre fixe, trebuie intensificată și activitatea celor 72 de recenzori de teren, unde consider că este problema. Este evident că Tg Jiu, care are o populație estimată de 74.150 persoane, este posibil să nu mai atingă nici această populație, pentru că sunt locuitori care au reședința, de ani de zile, în localitățile limitrofe. După Târgu Jiu, sunt comunele Săcelu, Godinești, cu procente mici de recenzare”, a mai afirmat Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here