Reducerea vârstei de pensionare a minerilor, respinsă la Senat

0
5026

Proiectul ce vizează reducerea vârstei de pensionare a angajaților din Complexul Energetic Oltenia a fost respins la Senat. Parlamentarii puterii au dat aviz negativ inițiativei legislative, prin care minerii pot ieși din câmpul muncii, la 53 de ani.

Primul proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni a fost respins, azi, în Comisia de Muncă a Senatului. Reprezentanții majorității au dat aviz negativ inițiativei depuse de liberalul Dan Vîlceanu, care speră ca inițiativa să fie susținută în Camera Deputaților, care este for decizional. „Azi am avut comisie de muncă la Senat, unde proiectul depus de mine a fost luat în discuție. În Comisia de Muncă de la Senat, PSD are majoritate, așa că o să primească un aviz de respingere. Speranțele mele se leagă de Camera Deputaților, unde lucrurile pot fi diferite, în sensul în care pot să-mi conving colegii, că acest proiect de lege este unul benefic pentru mineri și necesar. Numai de la începutul anului, minerii au avut zeci de decese”, a declarat Vîlceanu.

Un al doilea proiect, ce vizează salariații CEO, a fost depus de parlamentarii PSD, însă deputatul liberal susține că acesta are o adresabilitate limitată și nu vizează toate categoriile de angajați din cadrul companiei energetice.

Minerii au cerut reducerea vârstei de pensionare, de la 57, la 53 de ani și a stagiului de cotizare, revendicări pentru care, la începutul anului, au întrerupt munca, timp de o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here