Reducerea vârstei de pensionare. „Nu mai puneți oamenii pe drumuri. Deblocați politic situația”

1
1116

Deputatul USR, Radu Miruță, a reacționat, după ce Judecătoria Deva a dat câștig de cauză unui angajat al Termocentralei Mintia, pentru reducerea vârstei de pensionare. Instanța a obligat Casa de Pensii să emită o altă decizie, după ce electricianul a primit o respingere a solicitării de pensionare, în baza Legii 197/2021, care prevede reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani, pentru mineri și energeticienii. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii au cerut emiterea unei ordonanțe de urgență, care să prevadă că angajații au lucrat în condiții speciale și înainte de modificarea legii. Deși parlamentarii au declarat public faptul că imediat după instalarea noului guvern, va fi emisă o astfel de ordonanță de urgență, ulterior, reprezentanții PSD au spus că ea nu mai poate fi dată, deoarece au introdus un nou proiect de lege în Parlament. Radu Miruță acuză politicienii puterii, PSD și PNL, că țin blocată legea promulgată anul trecut, din considerente pur politice. „Domnilor de la PSD și PNL: Justitia a transat luptele politice! Nu mai puneți oamenii pe drumuri, astfel incat, dupa 30 de ani de munca în conditii inumane, sa isi primeasca drepturile în salile de judecata! Deblocati politic situatia pentru toată lumea care beneficiaza de aceasta lege, astfel incat sa nu mai piarda timp, bani și nervi, castigand în fata judecatorilor. Multi oameni nu au puterea de a duce un proces, dar isi merita dreptul.

Domnilor din conducerea C.E.O.: pana cand politicul accepta in totalitate legea 197, dispuneti ca oamenilor sa le fie emise adeverinte corect – cum ca locurile de munca în care acestia au lucrat se incadreaza în prevederile legii 197 (evident, unde este cazul)”, a transmis Radu Miruță, după ce prima hotărâre favorabilă unui energetician a fost dată de instanța din județul Hunedoara.

 

1 COMENTARIU

  1. Si care au iesit la pensie inainte de aparitia legii nu au aceleasi drepturi , doar au lucrat in aceleasi conditii, ar trebuii recalculata pensia la toti pensionarii din CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here