Reținut în aeroport, pentru trafic de minori și spălare de bani. Pleca în Dubai

0
1202

Polițiștii de la Crimă Organizate Gorj au reținut doi bărbați, tată și fiu, acuzați de trafic de minori și spălare de bani. Unul dintre suspecți a fost ridicat de oamenii legii, direct din aeroport, când se pregătea să plece în Dubai.
„Mascații” au ridicat un tânăr de 30 de ani, din comuna Drăguțești (Gorj), din aeroportul București, când încerca să părăsească țara, cu destinaţia Dubai, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. Gorjeanul este acuzat că, în ultimii cinci ani, a racolat mai multe tinere, printre care și o minoră, pe care le ademenea pe rețelele de socializare, prin metoda „lover boy”. „Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția. Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Oamenii legii susțin că, din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro, o parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop.
În cursul zilei de ieri, polițiștii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here