Romanescu: Primăria Târgu Jiu, ținută artificial în acționariatul Clubului Pandurii

0
278

Oficialii Clubului Pandurii sunt acuzați că mențin Primăria Târgu Jiu, în mod artificial, în acționariat. Consilierii municipali au aprobat, încă de la finalul anului trecut, renunțarea la calitatea de membru asociat, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Primarul Marcel Romanescu îl acuză pe administratorul special al clubului, Marin Golea, că nu a depus la instanță documentația. „Nici până în momentul de față, deși există o hotărâre a CJ din decembrie 2020, prin care am renunțat la calitatea de membru asociat la Asociația Lignitul Pandurii Tg Jiu și o hotărâre AGA în acest sens, reprezentantul Clubului Pandurii, domnul Golea, nu a înaintat aceste documente către instanță, deși avea un termen imediat, pentru ca instanța să ia act că noi ne-am retras din acea asociere”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu spune că refuzul lui Marin Golea de a înregistra la instanță modificările din structura asociaților nu poate obliga municipalitatea în niciun fel, față de club. „Domnul Golea este obligat, din momentul în care l-am notificat, și înțeleg că l-a notificat și lichidatorul judiciar, să facă demersurile respective. Avem hotărârea din decembrie 2020 și încă o hotărâre AGA de la Clubul Pandurii. Nu-l pot înțelege de ce nu face demersurile legale. Din punctul nostru de vedere, odată ce hotărârea de CL a fost trecută prin votul consilierilor locali, nu mai suntem membri în Asociația Pandurii Lignitul Tg Jiu”, a mai spus Marcel Romanescu.

Pe site-ul oficial al Clubului Pandurii, figurează ca finanțatori toți cei cinci asociați, pe care entitatea sportivă i-a acționat în instanță, pentru achitarea cotizațiilor restante, respectiv Consiliul Județean, Primăria Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia, societatea Artego și USMO. Instanța supremă a obligat foștii asociați să achite clubului 3,3 milioane de euro. Ulterior, primii patru asociați au anunțat retragerea din acționariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here