Salariile medicilor din Târgu Jiu: 100 miliarde, lunar. Se taie din investiții

0
878

Lefurile medicilor de la Spitalul Județean Gorj „papă” 82% din bugetul instituției. Însumate, salariile cadrelor angajate la spitalul din Târgu Jiu depășesc 100 miliarde de lei vechi. Cheltuielile unității medicale au crescut, astfel, cu 30%. Pentru a acoperi lefurile, ce au fost mărite de actualul guvern, începând cu luna martie, conducerea spitallui a trebuit să taie din alte cheltuieli, cum ar fi investițiile. „În ianuarie, aveam 77 milioane lei, fond de salarii, iar pe luna septembrie, s-au plătit salarii totalizând 101 milioane lei, adică 101 miliarde de lei vechi”, a confirmat managerul Spitalului Județean, Gigel Capotă.

Pentru a acorda salarii mărite cadrelor medicale, conducerea a tăiat de la alte capitole, inclusiv de la investiții. Ca să facă față, directoratul vrea să sporească încasările, iar ca o primă măsură, a decis angajarea încă unui medic specialist, pentru ca RMN-ul nou achiziționat să fie folosit în mai multe schimburi, ca să mărească încasările.

„A trebuit să venim cu anumite măsuri, privind reducerea unor cheltuieli de funcționare. Din păcate, a trebuit să reducem și din sumele cu care voiam să facem anumite investiții, am demarat și acțiuni pentru sponsorizări, donații și am luat și măsuri, ca să mărim veniturile proprii”, a mai spus Capotă.

Salariile medicilor din Spitalul Județean de la Târgu Jiu ajung, în cazul celor care efectuează gărzi și beneficiază de sporuri, la echivalentul a 4.000 – 5.000 de euro, lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here