SCANDAL| Lider sindical: Sporurile minerilor să fie redobândite!

0
1419

Nicu Bunoaica arată că, în şedinţa din 12 aprilie, atunci când se va întruni comisia de negociere din cadrul CEO, în care se va renegocia cuantumul voucherelor de vacanţă, liderii sindicali vor cere şi modificarea sporurilor de carieră şi periculozitate care defineau condiţiile grele de muncă pentru o parte a salariaţilor CEO, care, au fost diminuate cu 9 procente.

Sporul de periculozitate era de 15%  iar cel de carieră, de 10%, a declarat Nicu Bunoaica: „Au fost tăiate 9 procente din cuantumul acestor sporuri, oamenii fiind astfel înşelaţi. Cred că, odată întrunită comisia de negociere, această problemă a sporurilor care definesc condiţiile foarte grele în care muncesc minerii, va fi luată în discuţie pentru a fi rezolvată. Oamenii s-au săturat să fie înşelaţi. Voi face o adresă către administraţia CE Oltenia, după care vom negocia pentru redobândirea procentelor tăiate din CCM-ul semnat acum un an”, a mai spus sindicalistul.

Nicu Bunoaica a fost cel care a sesizat ITM în problema voucherelor de vacanţă a căror valoare trebuie să fie de 2.080 şi nu de 1450 de lei, iar instituţia i-a dat dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here