Sediul Prefecturii din Târgu Jiu a ajuns ca după bombardamente

0
342

Prefectura Gorj a ajuns să arate ca după război. Pereții sunt crăpați, tencuiala pică, iar geamurile și ușile nu se mai închid. Reprezentanții instituției spun că, pe lângă angajați, alte câteva sute de persoane intră, zilnic, în clădirea are găzduiește și alte servicii, precum Pașapoartele, Înmatriculările auto și Permisele de conducere, Consiliul Județean. Conducerea județului a cerut, în luna martie, fonduri de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru reabilitarea Palatului Administrativ, dar sumele nu au fost alocate. O altă solicitare a fost trimisă Companiei Naționale de Investiții, pentru a prelua imobilul, ce trebuie să intre în reabilitare, deoarece bugetul prefecturii nu permite efectuarea lucrărilor, nici măcar a documentației preliminare, dar nici de aici nu s-a primit un răspuns. ”Ne este foarte greu să ne desfășurăm activitatea, pentru că într-o parte a clădirii s-a restricționat activitatea și unii dintre colegi și chiar eu, nu avem birouri adecvate. Este destul de greu. Este o clădire în care își desfășoară activitatea mai multe instituții, noi estimăm că 500 – 600 de persoane intră, zilnic, în clădire și le punem viața în pericol. Noi am depus un dosar către CNI un dosar, pentru a fi preluată în starea în care se află, deoarece noi nu am avut resursele financiare, pentru a stabili cât de afectat e imobilul. Nu am primit încă niciun răspuns”, a afirmat Cristina Cilibiu, prefectul de Gorj.
Candidații la permise, ținuți în curte
La Serviciul Înmatriculări și Permise Auto, crăpăturile sunt atât de mari, încât se văd cărămizile. Niciuna dintre încăperi nu a scăpat neafectată, chiar și sala în care se țin examinările pe calculator are urme ale cutremurelor. Șeful unității a stabilit programul, astfel încât candidații să nu stea prea mult timp în clădire. ”Suntem obligați să desfășurăm activitatea în continuare, nu putem restrânge, pentru că la noi trec, zilnic, 200 – 300 de peroane. Am încercat să nu ne întindem foarte mult la sală, de exemplu. Candidații sunt ținuți în curte, dimineața introducem datele și la 10:30 le dăm drumul în interior, iar după examinări, din nou este degajată activitatea în instituție”, a spus Nicolae Dinoiu, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Auto.
Deși clădirea este destul de afectată, angajații nu pot fi relocați, până la preluarea imobilului, de CNI sau. Clădirea Palatului Administrativ trebuia să intre în reabilitare, însă, deși au trecut luni bune de la debutul cutremurelor, care au avansat degradarea construcției, nu s-a luat nicio măsură de autoritățile centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here