Cardiologii Spitalului Județean din Tg Jiu nu mai vor să facă gărzi. Conducerea cere ajutor în alte județe

0
285

Situație fără precedent, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. La Secția de Cardiologie nu se mai asigură gărzi, deoarece cinci medici, din cei șapte angajați, au solicitat încetarea contractelor pentru asigurarea continuității liniei de gardă. În aceste condiții, conducerea unității a cerut ajutor spitalelor din județele vecine.
Secția de Cardiologie a Spitalului Județean rămâne fără linie de gardă, de vineri, 19 mai. Din cei zece medici de specialitate, au mai rămas doar doi care acceptă să facă gărzi. Doi doctori au demisionat, o doctoriță intră în concediu prenatal, iar cinci au cerut încetarea contractelor, pentru asigurarea continuității liniei de gardă. Conform gorjeanul.ro, m motivele sunt numărul mare de consulturi și faptul că tariful pentru gardă este calculat la nivelul salariul din 2018. ,,În ultima perioadă, doi medici de specialitatea cardiologie au încetat activitatea prin pensionare și doi medici cardiologi vor înceta activitatea prin demisie. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cinci medici din cei șapte care efectuau gărzi au încetat contractele individuale de muncă pentru asigurarea continuității liniei de gardă, începând cu 19.05.2023”, a afirmat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, pentru sursa citată.
Conducerea unității medicale a cerut sprijinul spitalelor orășenești și al spitalelor din județele învecinate. ,,Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a transmis adrese de sprijin cu personal în specialitatea cardiologie pentru asigurarea liniei de gardă către unitățile medicale din județul Gorj, cât și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. De asemenea, au fost informați Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean Gorj și Casa de Asigurări de Sănătate Gorj”, au mai transmis reprezentanții spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here