Șefa femeilor din PSD Gorj, pusă director la o societate a Complexului Oltenia

0
1630

Șefa femeilor din PSD Gorj, Anca Bordușanu, a fost numită director la societate Medserv Min, la care acționar majoritar este Complexul Energetic Oltenia, cu 98,4%. Mandatul de patru luni a fost aprobat de Consiliul de Administrație al societății, format din Florin Mergea (președinte), Florin Constantin Mișcodan și Georgiana Popescu. După expirarea celor patru luni, se pregătește un concurs de proiecte de management, pentru un mandat de patru ani.

Până azi, directorul Medserv Min a fost Niculina Mocioi, fost deputat PP-DD, omul de casă al ex-liderului PDL, Ionel Mnțog, care s-a aflat în spatele campaniei electorale a partidului lui Dan Diaconescu, reușind să scoată doi parlamentari de Gorj. Mocioi a fost asumată, ulterior, de conducerea PNL Gorj, care, recent, a cedat PSD-ului conducerea Medserv Min, păstrând o altă societate cu acționariat majoritar CEO, MINPREST SA. Cele două societăți sunt doar două dintre unitățile pe care liderii PSD și PNL și le împart, după fiecare rundă de alegeri, ca la tarabă, după un algoritm politic, miza fiind funcțiile de conducere, contractele și potențialele angajări.

Noul director al Medserv Min, Anca Bordușanu, a fost jurnalist, ulterior purtător de cuvânt al PSD, consilier județean, membru în ATOP și administrator public la Primăria Tismana, de unde a plecat în luna ianuarie, pentru postul de director adjunct al Medserv Min, așteptând eliberarea funcției de manager, ocupată de Niculina Mocioi, care viza șefia Serviciului de Ambulanță Gorj. Un scandal intens mediatizat trebuia să ducă la eliberarea postului de manager al Salvării, însă Niculina Mocioi nu îndeplinea condițiile actualei legislații, pentru a fi numită interimar, iar o modificare a legii, promisă de la nivel guvernamental, nu s-a mai produs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here