Șeful Ambulanței, reținut pentru mită. Cerea 5.000 euro șpagă, pentru fiecare angajare

0
2185

Managerul Serviciului de Ambulanță Neamț și două asistente șefe au fost reținuți de DNA pentru luarea de mită și complicitate. Procurorii anticorupție susțin că cei trei au luat bani de la mai multe persoane, care au candidat pentru diverse posturi. Dan Dorin Morenciu, șeful Salvării, este acuzat că a cerut câte 5.000 de euro, de la fiecare candidat.
„În perioada 2 – 10 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celor două subalterne (una dintre ele, respectiv inculpata Rozoschi Maria Luminița, fiind desemnată să organizeze unui examen) ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admiși în contextul menționat mai sus. Concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă).
La data de 18 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamț, de la inculpata Preda Elena, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
De precizat este faptul că, independent de înțelegerea avută inițial cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, inculpata Preda Elena ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.
Diferența de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiți de inculpata Preda Elena în maniera de mai sus, i-ar fi fost remiși inculpatei Rozoschi Maria Luminița tot în data de 18 mai 2022, în sediul S.J.A. Neamț, fiind identificați de procurorii anticorupție ca urmare a unei percheziții corporale”, au transmis reprezentanții DNA, printr-un comunicat de presă.
Cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here