Șeful penitenciarului, reținut. Acuzat că cerea favoruri sexuale

0
336

Fostul directr al Penitenciarului Baia Mare a fost reținut de procurorii anticorupție, find acuzat că a pretins favoruri sexuale unei subalterne. Horia Ștefan Chiș este acuzat și de ultraj, purtare abuzivă și şantaj, în formă continuată. Alături de fostul șef, a fst reținut și psihologul unității, Angela Carmen Kozma, cercetată pentru săvârşirea infracțiunii de şantaj în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că fostul director a agresat o angajată, ofițer, care i-a refuzat avansurile sexuale. „În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei. Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale. Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului. Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit. În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului.
Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia”, arată un comunicat emis de DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here