Salariatul CEO, care a câștigat în instanță, tot fără pensie. Dosarul, respins din nou de Casa de Pensii. AUDIO

0
2067

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, care a câștigat în instanță anularea deciziei prin care Casa de Pensii i-a respins dosarul, rămâne tot nepensionat. Casa de Pensii Gorj a emis o nouă decizie, prin care i-a respins din nou dosarul depus pentru pensionare.

Angajații Complexului Energetic Oltenia s-au bucurat degeaba, după ce un coleg de-al lor, salariat la ELCFU, a obținut un câștig parțial în instanță. Marian Volintiru a depus cerere de pensionare, în urmă cu un an, la vârsta de 52 de ani, sperând să fie pensionat în baza prevederilor Legii 197, care reduce vârsta de ieșire din câmpul muncii, pentru mineri și energeticieni, cu 13 ani. Casa de Pensii Gorj a emis o decizie, prin care i-a respins dosarul, iar salariatul s-a adresat instanței. Tribunalul Gorj a anulat decizia Casei de Pensii, prin care s-a respins cererea de pensionare depusă de Marian Volintiru, din „pentru motive de fapt și de drept străine de conținutul cererii de pensionare”. În același timp, magistrații au respins celelalte pretenții ale angajatului reclamant. Instanța nu a obligat Casa de Pensii să emită o decizie de pensionare, în baza Legii 197, așa cum au procedat instanțe din alte județe, ce au dat câștig de cauză unor salariați ai Complexului Hunedoara, de exemplu.
Drept urmare, Casa de Pensii a emis o nouă decizie, prin care a respins iar dosarul de pensionare al lui Marian Volintiru. Reprezentanții instituției susțin că singurul lucru imputat soluției anterioare a fost că nu a existat o motivare, pe care acum au adăugat-o. „Tribunalul Gorj a pronunțat sentința civilă, în luna mai a.c., prin care a anulat decizia de pensie emisă anterior de Casa Județeană de Pensii Gorj, pe considerente ce țin de formă, în sensul că motivarea în drept este străină de obiectul cererii petentului, restul pretențiilor, respectiv stabilirea drepturilor de pensie, au fost respinse. Având în vedere eroarea sesizată de instanța de judecată, Casa de Pensii a procedat la emiterea unei noi decizii, așa cum a cerut instanța, decizie prin care s-a menținut respingerea cererii petentului, întrucât nu îndeplinește condițiile prevăzute de art 56 (2) din Legea 263, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat directorul executiv al Casei de Pensii Gorj, Vasiliana Mircea-Dafinescu. Declarația, AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here