Sentința de condamnare pentru fiul lui Călinoiu!

0
2131

Fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins beat, la volanul maşinii. Călinoiu junior mai este judecat şi în alte dosare, care au legătură cu afacerile pe care le-a avut, înainte de a fi angajat la Spitalul Judeţean din Tg Jiu.

Mădălin Călinoiu, fiul cel mic al fostului şef al judeţului, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În soluţia dată în dosarul penal al lui Călinoiu junior, magistraţii au stabilit 8 luni de închisoare cu suspendare. Completul care a judecat cazul lui Călinoiu a stabilit şi un termen de încercare, de doi ani, în care acesta trebuie să anunţe poliţia, dacă îşi schimbă locuinţa, locul de muncă sau dacă are deplasări mai lungi de cinci zile.

Călinoiu junior a atras atenţia presei, după ce a încheiat contracte cu Clubul de fotbal Pandurii, la care a vândut cantităţi foarte mari de medicamente, surse din interior declarând că acestea erau depozitate într-un spaţiu foarte mare, de unde, la anumite intervale, erau distruse, ca să nu atragă atenţia asupra cantităţii foarte mari. În 2014, în perioada în care Ion Călinoiu era preşedinte al Consiliului Judeţean şi lider în PSD, conducând întreg judeţul, Mădălin Călinoiu a ajuns consilier al unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, deşi odrasla baronului gorjean nu avea nici pregătire şi nici experienţă în domeniu. Secretarul de stat Alin Ţucmeanu era invitat la chefuri organizate în diverse locaţii din Gorj. În 2016, pentru fiul lui Călinoiu a fost scos la concurs un post de şef, în Spitalul Judeţean Târgu Jiu, la farmacia unităţii medicale.

Hotărârea dată în dosarul în care Mădălin Călinoiu a fost condamnat cu suspendare nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel și de acesta, dar și de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here