Sindicalist CEO: Am primit critici, că mă iau de politicieni

0
1055

Liderul care a condus protestul de la Termocentrala Rovinari acuză liderii de sindicat că nu mai reprezintă interesele salariaților. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a anunțat că se retrage din calitatea de membru în comisia mixtă, după ce șefii de sindicat nu doar că nu au susținut protestul de trei zile, dar au criticat decizia celor care au pichetat unitatea. Rămas printre puținii sindicaliști vocali, după ce majoritatea a fost redusă la tăcere, prin oferirea de posturi de inspectori sociali, în cadrul Complexului Energetic Oltenia sau alte beneficii, Tomescu a declarat că nu se mai regăsește în forma de sindicalism, pe care o practică Federația Națională Mine Energie (FNME), din care face parte. Acesta a spus că a primit reproșuri din partea liderilor, pentru poziția critică pe care o are, față de conducerea CEO.

„Sunt dezamăgit, în primul rând de conducerea federației din care fac parte, FNME, pentru că, pe tot parcursul acelui protest, nu numai că nu ne-au susținut, ba mai mult de atât, ne-au renegat și prin declarații publice. Asta este dureros, pentru că eu am crezut că vom face un alt fel de sindicalism, un sindicalism pentru oameni, dar se pare că am crezut într-o iluzie. Este felul meu de a protesta față de indolența federației, de a le arăta că nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în federația noastră”

Tomescu susține că a fost apostrofat, pentru acțiunile critice față de politicieni sau față de conducerea CEO. „Vreau să le ofer această șansă, de a liniște. Am primit critici, că de ce mă iau de politicieni, că de ce număr zilele de când nu s-a făcut mixul energetic, că de ce iau inițiative spontane, fără să cer voie fedetației și multe lucruri care nu au făcut decât să umple paharul”, a mai declarat Tomescu.

Manu Tomescu a fost, în ultimii ani, printre cei mai vocali lideri de sindicat, structura din care face parte scoțând mii de oameni la mitinguri, împotriva fostei conduceri, a lui Laurențiu Ciurel. Deși lucrurile s-au agravat, iar conducerea a fost impusă în urma unor jocuri politice, colegii lui Tomescu nu au mai găsit necesar să ceară să se facă un management profesionist și nici să ceară drepturi pentru mineri și energeticieni. Liderii majorității sindicatelor mari au fost cumpărați cu posturi bine plătite sau cu angajarea unor membri de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here