Sindicalist CEO: „Să își dea demisia, că ne-am pierdut răbdarea”

1
1304

Protestatarii din cadrul Complexului Energetic Oltenia protestează din nou, în această după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Minerii și energeticienii acuză guvernanții de abuz, în blocarea legii care le reduce vârsta de pensionare. „Această lege a fost votată și adoptată de toți parlamentarii din toate partidele politice, parlamentare, a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial, însă Guvernul României prin Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii refuză să o aplice în litera și spiritul pentru care ea a fost creată și adoptată! Noi, toate generațiile de mineri și energeticieni care am mai rămas să muncim în acest domeniu de activitate, trebuie să ne unim forțele, ca împreună să stopăm acest ABUZ prin care guvernanții își bat joc de breasla noastră!”, susține Manu Tomescu.

Sindialistul de la Termocentrala Rovinari, unul dintre protestatarii care ies de aproape un an în stradă, pentru drepturile minerilor și ale energeticienilor, își cheamă colegii la protest și susține că, în cazul în care guvernul nu deblochează legea, vor cere demisia. „Am ajuns cea mai îmbătrânită categorie profesională din toată industria României în timp ce tinerii din Gorj și din toată țara nu au unde să muncească! Iar cu toate astea capii țării refuză să facă angajări în acest domeniu, pentru a întineri și la noi forța de muncă, așa cum ar fi firesc și normal, și așa cum se întâmplă în celelalte domenii de activitate! Nu trece săptămână în care să nu ne mai pierdem cate un coleg, care moare după zeci de ani de activitate, iar guvernanții refuză să ne recunoască condițiile în care noi am muncit! Veniți azi în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, pentru a le cere să ne deblocheze legea, iar dacă nu o vor face, atunci să își dea cu toții cei responsabili DEMISIA, pentru că noi ne-am pierdut răbdarea!”, este mesajul transmis de Manu Tomescu.

1 COMENTARIU

  1. Acum PSD-IȘTII debitează altă tâmpenie , că vin ei cu o altă lege , a lor. Adică altă tergiversare , altă manipulare și întârziere.
    Legea există , ați votat-o cu mâinile voastre , puneți-o în aplicare nu mai trageți de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here