Sindicatele au băgat în şedinţă comisia Ruşeţ. Peste 1.000 de angajaţi CEO, în grevă

0
1889

Sindicatele din Jilţ au fost chemate aseară la CEO, pentru a lămuri situaţia angajaţilor aflaţi în grevă japoneză. Şi asta, după ce ieri, 250 de salariaţi ai Sindicatului Renaşterea au intrat în grevă japoneză, la care s-au alăturat  alţi 250 de angajaţi CEO ai altor sindicate.

Până acum, la CE Oltenia protestează în jur de 1000 de salariaţi, din carierele Lupoaia, Tismana II, Roşiuţa şi Jilţ Sud. Ei poartă deocamdată banderole albe însă, dacă revendicările lor nu vor fi luate în seamă, angajaţii din cariere vor trece la greva de avertisment.

Liderul Sindicatului Renaşterea de la Jilţ Sud, Ion Popescu, a declarat:

„Am avut, aseară, o întâlnire la CEO, fiind chemaţi de cei din conducerea companiei  şi am discutat fiecare punct al revendicărilor. S-a dat dispoziţie şi raportul comisiei Ruşeţ va fi dezbătut luni, cu participarea celor de la departamentului de sănătate şi securitate în muncă a CEO, unde vor fi chemaţi directorii EMC şi sindicatele. Fiecare problemă depistată în raport va fi discutată în şedinţa de luni. Referitor la salarii, marţi în comisia mixtă, vor vedea cât este economia la fondul de salarii. Vom vedea.

Noi vom rămâne în grevă, mai ales că alţi 250 de oameni din cadrul altor sindicate au intrat în grevă japoneză, venind alături de noi”.

Revendicările celor din cariera Jilţ Sud

Liderul Ion Popescu: „Desecretizarea  raportului comisiei Ruşeţ cu privire la condiţiile de muncă şi pregătirile de iarnă. În al doilea rând, faptul că după cele două majorări salariale, colegii noştri  au primit doar 100, 150 de lei şi bani înghiţiţi de inflaţie şi transferul contribuţiilor, necesită o altă rezolvare. Vom vedea care este economia la fondul de salarii pentru a putea discuta despre o majorare a veniturilor minerilor din cariere. La punctul 3 am cerut o întâlnire cu toţi parlamentarii din Gorj  pentru a ne susţine în noua lege a pensiilor, reducerea vârstei de pensionare şi a a stagiului de cotizare, fiindcă este încă în dezbatere această lege”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here