Stănculete, despre scandalul cu Corpul de Control al ministrului, care i-a adus demiterea

0
926

Directorul Policlinicii din Târgu Jiu, Vasile Stănculete, schimbat din funcție, în urma unui conflict cu membrii Corpului de Control al Ministerului Sănătății, neagă că au avut loc îmbrânceli. Medicul susține că a vorbit mai tare. „Păi am contestat faptul că mi s-a dat amendă. Două amenzi de câte 250 de lei, pe care le-am contestat în instanță. Nu știu nici eu pentru ce, fără niciun fel de bază reală. Nu a fost niciun conflict fizic. Eu vorbesc mai tare și am contestat. Dacă lor li s-o fi părut că este conflict, eu zic că nu a fost conflict și a fost faptul că am contestat acest lucru”, a declarat Vasile Stănculete.

Managerul spitalului, mediator în conflict

Managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu, Gigel Capotă, confirmă că i s-a cerut destituirea lui Stănculete, chiar de Corpul de Control. „Eu am o minută încheiată de Corpul de Control, a fost o altercație verbală, un limbaj mai violent, între dumnealui și membrii Corpului de Control și mi-au lăsat ca măsură să nu mai dețină nicio funcție în cadrul spitalului și să demarez procedurile de cercetare disciplinară. Chiar am fost solicitat de unul dintre membrii corpului, m-am dus, am stat de vorbă cu dl. doctor și i-am zis să se retragă de acolo, apoi a regretat că a avut un limbaj mai violent”, afirmă Capotă.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a verificat, timp de o săptămână, unitatea de la Târgu Jiu, unde a ajuns și ministrul Sorina Pintea, care a declarat, ulterior, că vrea să solicite retragerea acredității instituției medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here