Cadou electoral. PSD-ALDE cere mărirea salariilor pentru funcționarii primăriei

0
1730

Reprezentanții majorității din Consiliul Local Târgu Jiu, PSD-ALDE-PSRO, cer majorarea salariilor angajaților din primărie, cu 10%. Asta după ce, de la 1 ianuarie, funcționarilor li s-au acordat tichete de masă și vouchere de vacanță. Politicienii puterii, care au inițiat proiectul, sunt acuzați că încearcă o mită electorală mascată, din bani publici. 

Consilierii puterii sunt acuzați că încearcă să se folosească de banii publici, ca să-și asigure voturi. Trei aleși ai majorității au depus un proiect de consiliu, pentru majorarea salariilor angajaților Primăriei Târgu Jiu, cu 10%. Inițiatori sunt viceprimarul Aurel Popescu (PSD) și consilierii Eduard Lădaru (ALDE) și Butan (PSRO). După depunerea proiectului, viceprimarul Popescu, beneficiarul unui venit de aproape 4.000 de euro, a plecat în concediu, la Ierusalim. Lefurile în Primăria Târgu Jiu au fost indexate, la sfârșitul anului, iar de la 1 ianuarie, funcționarii primesc tichete de masă și vouchere de vacanță. Primarul Marcel Romanescu susține că majorarea propusă de cei din majoritate ar duce la blocaje financiare, la nivelul municipalității. “A fost depus un proiect de hotărâre, de către dl Aurel Popescu, Edi Lădaru și dl Butan, adică președinții organizațiilor locale PSD, ALDE și PSRo, de majorare a tuturor salariilor din Primăria Târgu Jiu, cu 10%. Nimeni, în acest moment, nu-și poate imagna și cred că nu există unitate administrative-teritorială, pe raza Românieidacă ei vor găsi o localitate unde se majoreazîă cu 10%, eu mă mut în localitatea respective. Cum să majorezi salariile cu 10%, în condițiile în care astăzi ne zbatem să găsim resurse, pentru a asigura finanțarea sau cofinanțarea pentru investiții?”, a declarat Romanescu.

„În 3 ani, vom funcționa doar pentru salarii”

Primarul îi acuză pe consilierii PSD și ALDE că încearcă să facă rost de capital electoral, folosindu-se de banii publici. „Știu, vor să-și atragă un pol pentru susținerea viitoare. Dacă mergem în acest ritm de creștere a salariilor, în maxim trei ani, vom funcționa în Primăria municipiuluiTârgu Jiu, doar pentru asigurarea salariilor. În afară de noi, cei care suntem astăzi angajați, nu vom mai putea face nimic. Nici salubritate, nici investiții, nici utilități. Poate domnul Popescu și domnul Lădaru merg la Guvern, în perioada următoare și identifică anumite sume, pe care bugetul de stat să ni le aloce pentru creșterea salariilor”, a afirmat Marcel Romanescu, care spune că va supune dezbaterii publice această propunere. De majorarea cerută de consilierii puterii ar urma să beneficieze 550 de angajați, câți are Primăria, mulți dintre aceștia fiind rude sau apropiați ai liderilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here