Sute de mineri și energeticieni protestează la Târgu Jiu. VIDEO

0
572

Sute de mineri și energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia protestează, joi după amiază, la Târgu Jiu. Angajații și pensionarii companiei au reluat pichetarea Prefecturii Gorj, în fața căreia au protestat aproximativ doi ani, pentru legea de reducere a vârstei de pensionare. Deși este promulgată din 2021 și Înalta Curte s-a pronunțat în favoarea aplicării, legea nu este pusă în practică nici acum. Angajații CEO acuză politicienii și în special reprezentanții Guvernului, că trag de timp. Mai mulți angajați și pensionari au depus plângeri penale împotriva șefilor CEO și Casei de Pensii, pentru abuz în serviciu.
Angajații companiei au decis reluarea protestelor, după ce președintele Casei Naționale de Pensii a declarat, săptămâna trecută, la Târgu Jiu, că legea nu se aplică, deoarece se așteaptă modificări legislative, printr-un amendament ce a fost depus în Parlament, dar care nu se știe când și dacă va fi aprobat.
Salariații de la Complexul Oltenia se tem că, deși au o lege care le recunoaște condițiile de muncă și le permite ieșirea la pensie cu 13 ani mai devreme, riscă să fie disponibilizați, deoarece compania a intrat într-un program de restructurare, care prevede închiderea a 8.000 de locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here