Târgujian amendat că și-a fotografiat votul. Trupe speciale SAS, trimise în județ

0
277

Un târgujian care și-a fotografiat votul a fost prins și sancționat de polițiști. Fotografierea votului este interzisă prin lege. „La o secție de votare din municipiul Târgu Jiu, un bărbat, de 39 de ani, a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 208/2015, deoarece după ce şi-a exercitat dreptul de vot, şi-a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot. Reamintesc că printr-o Decizie a BEC a fost interzisă utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Gorj.

Trupe speciale de intervenție (SAS) sunt mobilizate în întreg județul, pentru a interveni în cazul în care sunt sesizate încercări de fraudă. Un candidat a tras, ieri, un semnal de alarmă, cu privire la încercarea folosirii minerilor care schimbă tura după prânz, să voteze pe liste speciale, pentru a putea fi controlați, ceea ce înseamnă încălcarea legii. „Astăzi, 180 de poliţişti și 36 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Astfel, 93 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și echipe operative de specialiști. Un număr de 48 de jandarmi vor fi constituiți în rezerve de intervenţie, iar 9 jandarmi în echipe de specialişti|”, a mai transmis IPJ Gorj.

Sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. Cu aceeași amendă se sancționează continuarea propagandei electorale.
Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here