TEXT/Moțiune împotriva ministrului Sănătății. Voiculescu, acuzat pentru incendiul de la Matei Balș, condus 23 de ani, de senatorul PSD, Streinu Cercel

0
344

Parlamentarii PSD au depus moțiune de cenzură împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care îl acuză, printre altele, că nu a luat măsurile necesare, pentru a preîntâmpina incendiul de la Spitalul Matei Balș, unitate condusă în ultimii 23 de ani de actualul senator PSD, Streinu Cercel. Moțiunea depusă la Camera Deputaților are nevoie de 165 de voturi, PSD având 110 deputați.

”Acum, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamț, când chiar dumneavoastră sunteți ministru al Sănătății, după o altă tragedie, de data aceasta în București, la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 17 pacienți până acum, recunoașteți senin că nu ați făcut nimic din ceea ce chiar dumneavoastră susțineați că trebuie făcut URGENT. Dimpotrivă, ați procedat exact cum spuneați atunci că NU trebuie făcut! Ați așteptat să vedeți ce hârtie lipsește, ați scris pe Facebook și v-ați schimbat fotografia de profil! În loc să faceți, din prima zi în care ați ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-ați comunicat sec românilor că le veți prezenta „un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020”. Un raport la un alt raport. Însă ce măsuri ați luat? Concret! Cele pe care chiar dumneavoastră i le cereați în noiembrie ministrului Tătaru? Sau nici una de fapt!? Așa cum de altfel chiar dumneavoastră susțineați public, urgența era alta. Nu vorbele. Nu hârtiile. Nu declarațiile politice. Ci un set de proceduri unitare la nivel național în privința evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului în toate spitalele COVID. Adică fapte. Simple. Concrete”, se arată în moțiunea simplă, depusă de PSD.

Ministrul Vlad Voiculescu, în funcție de nici două luni, este acuzat de proasta gestionare a crizei sanitare provocate de pandemia de Coronavirus. ”Această moțiune este depusă împotriva ministrului care NU a reușit să ia deciziile necesare, NU a reușit să coaguleze experiența profesioniștilor – așa cum chiar el susținea că ar trebui făcut – pentru a prelua controlul asupra pandemiei și pentru a garanta siguranța pacienților”, se mai arată în textul moțiunii de cenzură.

”Ministrul Sănătății este cel care ar fi trebuit să ofere cifre și repere clare. A oferit, în schimb, confuzie și deocamdată singura realizare cu care se laudă este schimbarea graficii și a interpretării statistice a datelor zilnice privind evoluția pandemiei COVID19. Acest ministru al Sănătății trăiește, deci, în propria realitate, ruptă de cea stabilită de Grupul de Comunicare Strategică!”, arată social-democrații, care îi reproșează lui Vlad Voiculescu și că nu a luat măsuri în zone precum infrastructura sanitară și siguranța pacienților în perioada pandemiei, a campaniei de vaccinare anti-COVID19, a deschiderii şcolilor și a unor activități economice.

”Este adevărat! Timpul scurs de la învestirea ministrului Vlad Voiculescu este scurt. Dar, în această lună și jumătate am văzut atât de multă incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani! Victime omenești, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică și minciuni la testare și raportare! Și multă indiferență, indolență, aroganță și sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea și siguranța cetățenilor săi! Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor! Și, de aceea, pentru toate motivele expuse astăzi, trebuie să votăm ca acest ministru să plece!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here