Protestatarii CEO, chemați la discuții cu parlamentarii. „Va merge o delegație din rândul nostru, nu al sindicaliștilor care vin la poze pe-aci”

0
1236

Protestatarii din Complexul Oltenia au fost chemați la discuții, de către parlamentarii de Gorj, lideri ai principalelor partide politice. Azi, reprezentanți ai minerilor și energeticienilor s-au întâlnit cu președintele PSD Gorj, Mihai Weber, și parlamentarii PSD, urmând ca vineri, să se întâlnească și cu liderul PNL, deputatul Dan Vâlceanu și Radu Miruță, de la USR.

„UE ne transmite că nu ne dă banii. Vom intra în insolvență”

Protestatarii au cerut să fie reprezentați de delegați, din rândul lor și i-au acuzat pe unii lideri de sindicat, că au pactizat, în ultimii ani, cu politicienii aflați la guvernare,  în detrimentul salariaților pe care îi reprezentau. „Va fi o întâlnire vineri, la 13.30, din care nu doresc să facă parte niciun lider de sindicat, să fie greviștii, oameni de aici. Acea lege trebuie să fie pentru noi toți. Compania este într-o situație dezastruoasă, Uniunea Europeană ne transmite că nu ne va da acei bani și sigur așa va fi și vom intra în insolvență și faliment. Deci va merge o delegație din rândul nostru, al protestatarilor, pentru că protestul este al dumneavoatră, al minerilor și energeticienilor, nu este al liderilor de sindicat, care vin la poze pe-aici și apar prin presă că susțin reducerea vârstei de pensionare”. Prima întâlnire a protestatarilor a avut loc azi, cu reprezentanții opoziției, care i-au invitat pe reprezentanții minerilor și energeticienilor, la sediul organizației PSD din Târgu Jiu. „Astăzi avem întâlnire cu președintele PSD Gorj, dânsul adună acolo toți deputații și senatorii PSD, pentru discuția cu protestatarii. Ei sunt dispuși să susțină protestul nostru, le vom cere o declarație publică sau un document, în care să spună că ne susțin. Vineri va fi o întâlnire cu domnul deputat Vîlceanu, deci cu partea de PNL, care se află la guvernare și vom avea o discuție pe susținerea acestui proiect de lege, care să iasă de la Camera Deputaților. Vrem, concret, să beneficieze toți minerii, să beneficieze toți energeticienii, indiferent ca grupă sau nu. Pentru că grupa de muncă nu am luat-o noi, au luat-o liderii de sindicat, care, ați văzut, vin, fac fotografii, vin în fața dumneavoastră și spun că susțin și când ne uităm dimineața, nu sunt aici, pentru că au interese, sunt oameni politici într-un fel. Când vine la guvernare PSD, au carnet de partid PSD, când vin peneliștii au de la PNL. Ei niciodată nu au reprezentat interesul salariaților, de aceea nu îi doresc că nicio comisie, niciun lider de sindicat și am propus ca în perioada vineri, sâmbătă și duminică, toți liderii de sindicat să fie aici și să vadă oamenii dacă vin, pentru că oamenii le plătesc cotizație să-i reprezinte”, spune Nicu Bunoaica, de la Sindicatul Solidaritatea.

Întâlniri cu parlamentarii din Oltenia
Reprezentanții protestarilor i-au cerut prefectului de Gorj, să intermedieze discuții cu parlamentarii diferitelor partide din județele Olteniei, în care Complexul Oltenia are unități. „Prefectul și-a făcut datoria, a trimis toate documentele către Camera Deputaților, către Senat și către formațiunile politice care guvernează țara. Am cerut sprijinul prefectului, pentru a dezamorsa acest conflict, ne va sprijini și i-am înaintat niște documente privitor la situația și starea de sănătate a minerilor și energeticienilor și va cere, la nivel de prefecturi din celelalte județe care aparțin de regiunea Oltenia, întâlniri și cu parlamentarii din cele trei județe în care Complexul Energetic Oltenia are entități”, a declarat Constantin Cretan, după întâlnirea cu prefectul de Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here