Tomescu: Roșca s-a lipit de proiectul regretatului Severus Militaru, cum se lipește timbrul pe scrisoare

0
621
Liderul sindical Manu Tomescu, unul dintre participanții la protestul angajaților Complexului Oltenia, i-a dat un răspuns acid sindicalistului șef de la Cariera Roșiuța. Nelu Roșca a bagatelizat pichetarea Prefecturii, protest ce a intrat în a noua săptămână: ”În afară de hau-hau, ce a rămas de pe urma lor în mișcarea sindicală?”, a fost afirmația lui Nelu Roșca.
În replică, Manu Tomescu îl acuză pe liderul de la Roșiuța că a încercat să-și aroge merite necuvenite, pentru proiecte ce au vizat minerii și energeticienii. Unul dintre proiectele asumate de Nelu Roșca a fost făcut de fostul parlamentar PDL, Severus Militaru, decedat în urmă cu câțiva ani. Postarea publică a protestatarului, ce cuprinde istoria sindicală a ultimilor ani, în scopul obținerii de drepturi, în favoarea angajaților CEO, pe care o redăm în continuare, a fost publicată pe pagina de socializare a lui Manu Tomescu.
„În ceea ce-l privește pe Roșca, Kim Jong-un-ul de la Roșiuța, se vede clar că este tare deranjat de acest protest și mai ales de cele două revendicări ale protestului nostru! Așa că în ceea ce-l privește pe cel care se crede buricul pământului, fac câteva precizări:
– Pe la sfârșitul anului 2017 și începutul lui 2018, am atras atenția că pe noua lege a pensiilor a Liei Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii de la acea vreme, noi minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia rămăseserăm tot pe dinafară. Mărturie sunt postările mele și declarațiile publice din acea perioadă! Încă de atunci am arătat că balerinii și clovnii arau încadrați la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, iar Pirvulescu și Roșca mă contraziceau și mă trimiteau să citesc.
Îmi amintesc că în interiorul FNME au fost discuții aprinse, eu fiind susținut de președintele Mitrescu împreună cu colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari, dar și de liderii de la Sindicatul Liber Roșia. Iar datorită „hau-hau-lui” de-atunci, FNME a avut întâlniri cu parlamentarii de Gorj pe tema reducerii vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia.
După întâlnirile avute cu FNME, Domnul Deputat Vilceanu a inițiat un proiect de încadrare a minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, iar parlamentarii PSD au preluat proiectul fostului deputat și lider de sindicat, Severus Militaru, proiect care mai adauga încă o lună în plus a celor care erau încadrați în condiții deosebite.
De proiectul regretatului Severus Militaru, s-a lipit și Roșca, exact cum se lipește timbrul pe scrisoare, ținând cu tot dinadinsul să primească laudele politico-sindicale, dar fără să recunoască nici măcar odată că cele două inițiative legislative au fost generate sub presiunea ” hau-hau-lui” făcut de mine și de colegii mei de la Sindicatul Energia Rovinari, împreună cu cei de la Sindicatul Liber Roșia!
Ce s-a întâmplat în continuare am văzut cu toții! Proiectul Domnului Deputat Vilceanu nu a fost susținut, ba dimpotrivă, tocmai Kim Jong-un-ul de la Roșiuța fiind unul dintre liderii de sindicat care s-a opus cel mai vehement! Proiectul regretatului Severus Militaru susținut de parlamentarii Circiumaru, Scarlat Iriza și Mihail Weber, a fost adoptat, fiind votat chiar și de Domnul Deputat Vîlceanu, și la insistențele noastre, gandindu-ne ca măcar să ne alegem cu ceva decât cu nimic!
Însă chiar dacă atunci boșii federațiilor promiseseră oamenilor că vor încadra și celelalte locuri de muncă din C.E.O, la condiții deosebite, au rămas doar promisiuni și minciuni iar discriminarea s-a accentuat între cei încadrați în condiții deosebite și cei fără, iar astăzi existând riscul ca și cei care încă mai sunt în condiții deosebite, să piardă acest drept!
– În ceea ce privește funcțiile de care spune Kim Jong-un-ul de la Roșiuța, că colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari, le-ar deține în FNME, amintesc faptul că Mitrescu Constantin și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al FNME, tocmai datorită faptului că federația a refuzat să susțină proiectul de reducere a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, proiect ce se află blocat în comisiile din Camera Deputaților, iar Grigore Bălu este trezorier, funcție care nu este de decizie sau de conducere în cadrul FNME.
– Și nu în ultimul rând, iată că tot datorită „hau-hau-lui” nostru timp de peste 9 săptămâni, astăzi a îndrăznit și Kim Jong-un-ul de la Roșiuța să gângurească și el despre creșteri salariale!
În încheiere îl sfătuiesc să lase gargara, pentru că oamenii nu mai pot fi păcăliți cu propaganda de tip Coreea de Nord, și nici dacă mai regizează filme proaste de scurt metraj gen pornirea excavatorului în gol, sau scandări la comandă prin sălile de apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here