Traficanții de droguri vindeau „marfa”, liceenilor din Târgu Jiu. 50 lei pliculețul

0
1916

Două grupări de traficanți de droguri, care-și desfășurau activitatea la Târgu Jiu și prinși de procurorii DIICOT, aveau cei mai mulți clienți, adolescenți. Comercianții de substanțe psihoactive își făcuseră zonă de desfacere în cartierul 9 Mai din municipiu, chiar în apropierea unui liceu. Membrii rețelei saduceau „marfa” din Craiova, o porționau și o vindeau clienților din Gorj, care erau, în general, minori.
„După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu Jiu, porționate, ambalate și vândute în schimbul sumei de 50 lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu Jiu, cu preponderență adolescenți.
În cadrul grupului infracțional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori, tranzacțiile efectuându-se cu preponderență în cartierul 9 Mai și în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu Jiu.
Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat inițiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte 3 persoane.
Membrii acestui grup infracțional organizat se aprovizionau cu substanțe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la inculpatul M.M.M., care, pentru a evita deconspirarea activității infracționale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, orașul Bechet și municipiul Pitești”, arată reprezentanții DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here