Trei ani de la tragedia Colectiv! Niciun VINOVAT!

0
556

Astăzi se împlinesc trei ani de la nenorocirea din Colectiv, fără niciun vinovat.  Sunt trei ani de la una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României – incendiul din clubul Colectiv.

După seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi acum, coşmarul supravieţuitorilor continuă.

Au fost începute anchete penale, dar la trei ani de la tragedie nu există niciun vinovat. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Dosarul Colectiv se află în continuare în faza de fond, procesul fiind preluat de curând de un alt judecător după ce magistratul desemnat inițial să cerceteze a ieșit la pensie.

Asociaţia Colectiv GTG 3010 organizează, marţi, o campanie denumită „Marşul Chitarelor”. Astfel, între orele 19:30 – 20:30, va avea loc marşul comemorativ denumit „Marşul Chitarelor”, în memoria victimelor de la Clubul Colectiv. Între orele 18.30 – 19.30, oamenii se vor aduna în Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre magazinul Unirea, iar între orele 19.30 – 20.30, se vor deplasa pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecţiei Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii, Pod Şerban Vodă, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piaţa Bucur.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here