Trei ani și jumătate de închisoare, pentru inspectorul care a omorât o femeie pe trecere

0
391

Instanța de fond l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, pe Cristinel Iulius Lupulescu, angajatul DSV care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni și l-a accidentat pe soțul acesteia. Tragedia s-a petrecut în luna martie a anului trecut, când conducătorul auto a lovit în plin doi soți, pe trecerea de pietoni de la Prefectura Gorj, polițiștii stabilind, în urma testelor, că șoferul era beat.
Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat pe Lupulescu pentru trei capete de acuzare, respectiv ucidere din culpă, vătămare corporală și conducere sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o pedeapsă de trei ani și șase luni, cu executare. “În temeiul art. 38 alin. (1) Cod penal, constată că faptele au fost comise în concurs real. În temeiul art. 39 alin. (1), lit. b) Cod penal, aplică inculpatului L. I.-C.pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni, la care se va adăuga un spor de o treime din pedepsele de 1 an şi 6 luni, respectiv de 1 an, spor în cuantum de 10 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenţie potrivit art. 60 Cod penal”, se arată în hotărârea instanței.
Instanța a stabilit și plata de daune materiale de 2.917,54 de lei şi 12.492,98 de lei, pentru familia victimei și daune morale de 60.000 lei, sumele rămânând în sarcina firmei de asigurare. De asemeni, Lupulescu a fost obligat să achite 7.915 lei cheltuieli către Ambulanță și spital.
Hohărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here