Tudor cere măsuri urgente în PSD. Weber îi transmite: „ciocu’ mic”

0
968

Încep atacurile între polii din PSD. Unul dintre liderii de la Târgu Jiu a cerut măsuri rapide în partid. Adrian Tudor a solicitat conducerii organizației locale să-și asume rezultatul slab din municipiu, unde PSD este la mai puțin e un procent față de PNL și susține că se impune reconstrucția partidului. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, i-a transmis să-și țină gura.

Viceprimarul PSD Adrian Tudor, care este și unul dintre liderii PSD, a criticat scorul obținut de formațiunea politică, la nivel național, dar și la Târgu Jiu, susținând că este o lecție pentru partidul aflat la guvernare. Președintele executiv a cerut, într-o postare pe pagina de socializare, asumarea răspunderii, din partea conducerii organizației locale și a propus un „proiect de reorganizare a PSD”. Tudor susține că social-democrații târgujieni nu au depășit eșecul de la alegerile locale, când au pierdut municipalitatea. „Nu mai e timp de pierdut cu justificari facile. Există o transformare în percepția electoratului asupra politicii și PSD trebuie să se adapteze repede la aceasta transformare, dacă vrea să mai fie partidul numarul 1 in Romania. Din perspectiva municipiului Târgu Jiu, rezultatele arată limpede că PSD nu a depășit criza declanșată de pierderea alegerilor pentru primaria orașului. Pentru ca această criză să nu se accentueze în perspectiva alegerilor locale și parlamentare de anul viitor este nevoie urgentă de o dezbatere sinceră și imediată în interiorul organizației. Asumarea fără întârziere de către liderii PSD Târgu Jiu a responsabilității pentru rezultatele din aceste alegeri se impune cu celeritate. În calitate de Presedinte Executiv al organizatiei sunt dispus să-mi asum partea de responsabilitate care imi revine, fără ezitare. În același timp, am toată disponibilitatea, dacă membrii organizației mi-o vor cere, să-mi asum proiectul de reconstrucție a PSD în Târgu Jiu”, a postat viceprimarul, pe pagina de facebook.

Weber: „Să-și țină comentariile”

În replică, noul lider al PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, care nu a atins nici el targetul anunțat, i-a transmis lui Adrian Tudor celebra replică, de a-și ține gura. „Eu îi sugerez domnului vicepreședinte Adrian Tudor și celor care mai au intenția să facă anumite declarații să țină cont de faptul că tot ceea ce înseamnă poziție publică și declarație se face la nivelul organizației județene. Ce-ar însemna ca fiecare președinte de organizație să se trezească, să facă comunicat pe persoană fizică? Nici nu știu, n-am citit articolul respectiv, dar să-și țină comentariile orice persoană care dorește și dacă are ceva de spus, am spus-o, o vom face în cadru organizat aici. Eu am spus foarte clar, sunt mulțumit, sunt extrem de mulțumit de rezultatul alegerilor din Târgu Jiu, pentru că PSD este pe primul loc”, a declarat Weber. Liderul organizației județene și-a asumat, cu doar câteva zile înainte de alegeri, un scor de peste 40%, rezultatul final în Gorj fiind cu zece procente mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here