Consilierul liderului PSD, pus director la o instituție inexistentă

0
1041

Consilierul de la cabinetul deputatului PSD Mihai Weber a fost pus director la o instituție ce funcționează doar pe hârtie. Guvernul PSD nu a alocat fonduri pentru amenajarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, dar a fost angajat un director. Șef peste instituția care nu există a fost pus Valentin Chepeneag, șeful de cabinet parlamentar al lui Weber. 

PSD-iștii continuă să facă angajări în mod preferențial. Consilierul președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, a fost pus director la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, care există doar pe hârtie. Valentin Chepeneag, șeful de cabinet al liderului pesedist, a ajuns director interimar, peste noapte. Interimatul a fost o găselniță a pesediștilor, pentru a evita un concurs. Liberalii acuză faptul că acesta a fost pus ilegal în funcție, deoarece legea impunea organizarea unui concurs de proiecte de management, ce nu a avut loc, iar numirea trebuia făcută de ministrul Culturii.

„Fiind muzeu clasificat ca ”național”, era obligatoriu să fie angajat personal de specialitate, așa cum prevede, la  Art. 26 alin. 1) Legea muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003, actualizată. Prin această numire, PSD-iștii batjocoresc pentru a mia oară memoria marelui sculptor Constantin Brâncuși și demonstrează că nu au nicio urmă de respect față de valorile autentice ale acestei țări și nici pentru identitatea națională, singura lor preocupare rămânând satisfacerea cu sinecuri a unor personaje cu adeziune la PSD”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” a fost aprobat în 2016, însă el nu a funcționat nici măcar o zi. Instituția a fost motiv de dispută politică, reprezentanții PSD fiind acuzați că batjocoresc memoria sculptorului, după ce au propus ca acesta să funcționeze în fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceaușescu. „Din 2016 până în prezent, nu s-a făcut niciun demers privind funcționarea acestui muzeu, însă a fost transformat de PSD, cu nerușinare, într-un mijloc de acordare a unei alte sinecuri. Solicităm PSD să precizeze unde se află biroul unde își desfășoară activitatea Valentin Chepeneag și care este programul său de lucru, dat fiind faptul că bănuim că nu este plătit doar pentru că deține calitatea de membru PSD”, se mai arată în comunicatul liberalilor, care cer liderilor PSD, să-l retragă pe Valentin Chepeneag, consilierul lui Weber, din funcția acordată în culise.

Valentin Chepeneag nu a răspuns întrebării legate de modul în care a primit funcția, iar șeful lui de partid, Mihai Weber, nu a răspuns la telefon.

Membrii PSD, angajați fără concurs

Aceasta nu este singura angajare ce ridică semne de întrebare. Noul lider PSD a girat promovarea consilierului local Mihai Gherghe, într-un post de secretar de stat din Ministerul Culturii, dar și încadrerea purtătorului de cuvânt al organizației județene, Anca Bordușanu, pe un post de jurist la Medserv Min, societate prestatoare pentru CEO. Protejata liderului pesedist a fost angajată fără concurs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here