Ucraina cere hrană și materiale sanitare de prim ajutor

0
512

Ucrainenii au nevoie de hrană și de materiale sanitare de prim ajutor, pentru îngrijirea răniților. Autoritățile din Tulcea au primit solicitări din partea celor din Odesa, în acest sens. În cererea trimisă Prefecturii și Consiliului Tulcea, autoritățile din Odesa arată că au urgentă nevoie de hrană neperisabilă și de materiale pentru oprirea sângerărilor și tratarea rănilor: mănuși medicale, tifon, seringi, dezinfectanți, a declarat Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

„În conformitate cu Hotărârea Cabinetului de Miniștri al Ucrainei Nr. 155 din 25 februarie 2022 precum și luând în considerare și Decizia Administrației Regionale Militare Odesa Nr. 1/A-2022, vă rugăm să ne ajutați cu medicamente necesare precum și alte bunuri cu destinație medicală:

Bandaje; Tifon (diferite dimensiuni); Seringi (diferite dimensiuni); Sisteme pentru injecții; Soluție pentru perfuzii; Mânuși medicale; Spirt medical și antiseptice; Antibiotice; Hemostatice (acid tranexamic); Analgezice; Turnichet pentru oprirea sângerării și garouri; Hemoconii (recipiente de colectare a sângelui); Genți frigorifice speciale; Material de sutură de diferite dimensiuni (pentru interventii chirurgicale); Targă; Material pentru repararea fracturilor; Сatetere intravenoase; Alte medicamente necesare (truse medicale de prim-ajutor ca exemplu)”, se arată în solicitarea trimisă din Ucraina, către CJ Tulcea.

O mare problema în țara atacată de armata rusă o constituie hrana. Autoritățile cer hrană neperisabilă, pentru populație, în condițiile în care magazinele nu mai pot fi aprovizionate.

Sursa foto: mirror.co.uk

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here