Uite ce declarație sunt obligați să completeze cei care intră în România. Îi poate băga la pușcărie

0
957

Persoanele care intră în țară sunt obligate să completeze o declarație pe propria răspundere, prin care spun dacă vin din zone cu persoane infectate cu Coronavirus, din Italia, China, Iran și își asumă că vor merge direct acasă sau la o unitate specializată, unde vor rămâne în autoizolare. Completarea cu date false îl poate trimite la închisoare pe semnatar.

„Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal, astfel: Articolul 326 din Codul Penal – Falsul în declarații:
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 352 din Codul Penal – Zădărnicirea combaterii bolilor:
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda”, se arată într-un comunicat al Poliției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here