Unde vrea prefectul stație de gunoi: ”Evident, spre”. Primar: ”Dânsul e urmașul lui Creangă. Povești!”

0
360

Noi contre între prefectul de Gorj și primarul Târgu Jiului, pe tema stației de sortare și tratare a gunoiului. Cei doi se contrazic, de mai bine de o lună, în privința locației pentru viitoarea investiție. Ultima variantă a prefectului Iulian Popescu: zona de sud a municipiului, dar fără să știe exact unde. Primarul Marcel Romanescu cataloghează declarațiile prefectului drept ”povești”.

Autoritățile sunt obligate de legislația europeană să sorteze și să trateze gunoiul menajer, înainte de a-l duce la groapa de gunoi. În Gorj, nu există, însă, o astfel de stație, deși ea trebuia să funcționeze de mai multă vreme. Varianta prezentată de Primăria Târgu Jiu, care a anunțat demararea unui proiect în acest sens, a fost criticată de locuitorii din zona Slobozia, unde funcționează și groapa de gunoi, cu care au probleme, din cauza mirosurilor insuportabile. Ulterior, printre contestatatii locației s-a introdus și prefectul Iulian Popescu, care a organizat și o întâlnire, pentru a discuta această problemă. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că cea mai bună variantă este zona de sud a Târgu Jiului, însă fără a indica exact o locație.
”Iulian Popescu: Am propus să fie mai degrabă în partea de sud a orașului, decât în partea de nord, din mai multe motive și legat de posibila conectare cu centura municipiului Târgu Jiu și că, mai departe, ieșind din oraș, zona este mult mai puțin populată și este un teren mai propice pentru un astfel de amplasament.
Rep: Ce înseamnă zona de sud? Spre Drăguțești? Spre Dănești?
I.P: Pot fi analizate toate, din acest punct de vedere, dar, evident, spre. Spre localități, dar ideal e să nu fie în Târgu Jiu”, a spus Iulian Popescu.
Primarul Marcel Romanescu susține că declarațiile prefectului sunt ”povești”, deoarece nu indică o locație sigură și nu dă informații bazate pe date concrete.
”Demersurile noastre continuă, indiferent de ceea ce spune domnul prefect, pentru că, până în momentul de față, dânsul este urmașul lui Ion Creangă. N-are nimic altceva. Povești! Iar alea eu le citeam în grădiniță, le-am citit maxim până în clasa a IV-A. Mi-aș dori să vină cu ceva conctret, nu cu povestioare”, a spus primarul Marcel Romanescu.
Declarațiile celor doi șefi de instituții, aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here