Iordache, obligat de partid să candideze la CJ sau Primăria Tg Jiu. Dacă ia scor slab, pierde susținerea pentru parlamentare

0
842

Șefii filialelor PNL sunt obligați să candideze la alegerile locale, fie pentru președinția consiliilor județene, fie pentru primăria reședință de județ. Obligația este stabilită într-o decizie a Biroului Politic Național (BPN), care a stabilit și sancțiuni pentru cei care obțin rezultate slabe. Președintele PNL Gorj, Ion Iordache, este obligat, astfel, să se bată cu Marcel Romanescu, la Târgu Jiu sau cu Cosmin Popescu, pentru Consiliul Județean.
Decizia forului politic liberal stabilește că președinții-candidați care obțin un scor sub cel al filialei sau organizației locale nu-și mai pot depune candidaturile pentru posturile de parlamentari. Regulile conducerii naționale a PNL îl pun pe senatorul Ion Iordache, șeful filialei Gorj, într-o situație dificilă. Structura județeană pe care o conduce a pierdut mai mulți primari, care au ”migrat” la PSD, iar în lipsa unor edili, care să mobilizeze electorat în favoarea partidului, scorul pe județ este impredictibil.

Redăm hotărârea forului de conducere al PNL:

Decizia BPN din 31 ianuarie:
1. Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.
2. Candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare.
3. Conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizolvate. În stabilirea clasamentului se va ține cont de ponderea populației maghiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here