Incendiu la Hidrocentrala Porțile de Fier. Chemați și pompieri din Gorj

0
488

Un incendiu a izbucnit, joi seara, la barajul Forțele de Fier, din județul Mehedinți. Flăcările au izbucnit la un transformator pe ulei, al Hidroelectrica. Pompierii mehedințeni au ajuns la locul în care incendiul se manifesta. În sprijinul acestora au fost chemate echipaje ISU din județele învecinate, printre care și Gorj.
Hidroelectrica a emis un comunicat de presă, în care se spune că trei grupuri de producție au fost oprite, din condiții de siguranță.
”Astăzi, 01.02.2024, în jurul orei 20.30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porțile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.
Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%”, se arată în comunicatul emis de Hidroelectrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here