VIDEO/ Au cumpărat mașini, bărci și tractoare inexistente. 140 persoane, înșelate cu un milion euro

0
1232

14 persoane au fost ridicate și duse la audieri, într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani. Membrii rețelei, din județele Gorj și Vâlcea sunt acuzați că înșelau diverse persoane, prin postarea unor anunțuri fictive privind vânzarea unor utilaje agricole și de construcții, autoturisme, bărci cu motor, telefoane mobile etc., victimele fiind determinate să vireze sume de bani în conturile deschise în străinătate, reprezentând de obicei avansul și cheltuielile de transport necesare livrării bunurilor. Oamenii legii au efectuat 16 percheziții, la domiciliile suspecților.
„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, doi bărbați, din judeţele Vâlcea și Gorj, ar fi inițiat şi constituit, în cele două județe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane. Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate. Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste un milion de euro. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizați 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum și mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri și înscrisuri.
De asemenea, 14 persoane au fost conduse la sediile D.I.I.C.O.T.-B.T. Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, în baza mandatelor de aducere, în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj. La perchezițiile desfășurate au participat polițiști de la Criminalitate Organizată din Craiova, Vâlcea și Olt și jandarmi din Gorj și Craiova.
https://youtu.be/3OlgeTFo5aM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here